Praktické informácie o štúdiu v Anglicku

Po príchode do Anglicka si budeš musieť zariadiť pár formalít

1

Povolenie k pobytu

2

Rezidenčnú kartičku

3

Zdravotné poistenie / NIN (National Insurance Number)

Povolenie k pobytu

Občania EÚ nepotrebujú na štúdium v Anglicku žiadne víza. V prípade, že si obdržal papier o prijatí na školu, po príchode do Anglicka musíš požiadať o povolenie k pobytu.

Čo potrebuješ k tomuto povoleniu?

  • Potvrdenie o prijatí na štúdium na anglickej škole
  • Cestovný doklad (pas alebo občiansky preukaz)
  • Európsku preukaz zdravotného poistenia
  • Vyplnenú žiadosť o povolenie k pobytu
  • 2x fotografiu pasového formátu

Residence Card 

Ak plánuješ študovať v Anglicku, je potrebné si požiadať o rezidentskú kartičku, ktorá Ti bude platiť celých 5 rokov. Poplatok za jej vybavenie je 65 GBP. 

Čo je potrebné k jej získaniu?

  • Potvrdenie o povolení k pobytu
  • Fotku pasového formátu
  • Platný pas alebo občiansky preukaz
  • 65 GBP
  • Kópiu pasu alebo občianskeho preukazu rodinného príslušníka 

Zdravotné poistenie

Ako študent EÚ získavaš v Anglicku právo na zdravotné ošetrenie (je potrebné mať Európsky preukaz zdravotného poistenia). Pokiaľ však začneš počas štúdia pracovať, je potrebné si vybaviť National Insurance Number, ktoré bude platiť tvoj zamestnávateľ.

Čo je potrebné k jeho získaniu?

  • Povolenie k pobytu
  • Pracovnú zmluvu
  • Rodný list
  • Vodičský preukaz (pokiaľ máš)

Spracovávame súbory cookies. Pomáhajú nám k správnemu fungovaniu webovej aplikácie, na poskytovanie funkcií sociálnych sietí, personalizáciu obsahu a inzercie a k analýzam jeho návštevnosti. používaním webu súhlasíte s ich použitím.