Čo Ťa zaujíma ohľadom práce v Anglicku

Potrebujem v Anglicku pracovné povolenie?

Ako študent v Anglicku získavaš pracovné povolenie automaticky, ktoré Ti umožňuje pracovať 20 hodín do týždňa. Zamestnávatelia sú voči študentom veľmi ústretoví a pracovná doba je veľmi flexibilá. Ak sa potrebuješ cez týždeň učiť, napíš si radšej viac hodín na víkendy.

Čo potrebujem k pracovnému povoleniu v Anglicku?

Aj keď pracovné povolenie ako občan EÚ získavaš automaticky, predtým ako začneš pracovať  je potrebné si zariadiť pár formalít. Budeš potrebovať povolnie k pobytu, daňovú kartu a zdravotné poistenie (ak zarobíš viac ako 155 GBP/týždeň).

Aká je Anglicku minimálna hodinová mzda?

Minimálna mzda sa v Anglicku určuje podľa veku. Pre študentov vo veku 18-20 rokov je to 5,30 GBP/hodinu, pre starších vo veku 21-24 rokov zase 6,70 GBP/hodinu. Všetko však zavisí od zamestnávateľa a vašej osobnej dohody. Veľká Británia patrí stále medzi európske krajiny s najsilnejšou ekonomikou.

Akú vysokú daň musím platiť v Anglicku?

Daň z prijmu je pre študentov v UK často tým najmenším problémom. Prečo? Pokiaľ nezarábaš viac ako 917 GBP mesačne (alebo 11 000 GBP ročne), zo svojej výplaty nebudeš platiť žiadnu daň. V prípade, že túto čiastku prekročíš, daň sa bude vypočítavať podľa výšky príjmu.

Práca a zdravotné poistenie?

So zdravotným poistením v práci je to podobné ako s daňami. Zdravotné poistenie musíš platiť až v momente, keď zarobíš týždenne viac ako 155 GBP.

 

Spracovávame súbory cookies. Pomáhajú nám k správnemu fungovaniu webovej aplikácie, na poskytovanie funkcií sociálnych sietí, personalizáciu obsahu a inzercie a k analýzam jeho návštevnosti. používaním webu súhlasíte s ich použitím.